sunnuntai 26. toukokuuta 2013

viilteleminen on turhaa.

koska en oo aikoihn kirjotellu mitään järkevää tänne, haluaisin tehä tälläsen niinsanotusti VAKAVAMMAN POSTAUKSEN, jonka aiheena ois viilteleminen. en ite oo mikään asiantuntija, enkä haluakkaan esittää et tietäisin kaiken tästä aiheesta. haluun vaan kertoo mitä mieltä mä oon ja toivon ettei kukaan loukkaantuis mun sanoista, kiitos !eli, niinkun äsken mainitsin, aiheena ois viilteleminen ja oletan että jokanen tajuaa mitä se on. mutta jos joku nyt ymmärsi väärin tai jotain vastaavaa, tarkotan sitä kun yleensä teini-ikäiset purkavat pahaa oloaan satuttamalla itteään ja viiltelemällä yleensä käsivarteen.
mä todellakin tiiän, miltä tuntuu kun tuntuu yksinkertasesti pahalta ja elämä menee päin helvettiä.
mä tiiän, miltä tuntuu kun ei oo yhtäkään ystävää just sillon kun sitä eniten tarvis.
mä en siltikään ymmärrä, millä tavalla itsensä satuttaminen auttaa yhtään henkiseen tuskaan. 
en tajua, miten kipu voi auttaa kipuun. vielä vähemmän ymmärrän sitä, että niillä arvilla haetaan huomiota ja sääliä toisilta.
vaikka miten ihmiset yrittää selittää, että viiltely saa olon ''elävämmäks'' ja että siitä aiheutuva kipu tuntuis hyvältä, mä tuun aina olemaan sitä mieltä et se on yks turhimmista asioista maapallolla.
jos on huono olla, paras ratkasu on puhua jollekkin. mä vannon, että se auttaa suruun paljon paremmin ku itsensä satuttaminen. jollei kertakaikkiaan pysty puhumaan kenellekkään vieraalle, on pakko pystyy puhumaan vanhemmille. me ''teinit'' luullaan ettei ne ymmärrä meijän vaikeuksia, mutta epäilen et ne ymmärtää puhetta paljon paremmin kun viiltoja lapsensa kehossa. samalla kun satuttaa itseään, satuttaa myös toisia ja vielä paljon pahemmin kun kuvittelis. oon joskus kauan sitten viillelly, mutta mä sentään opin, että se ei oo ratkasu mihinkään. en käsitä, mitä hyvä oon koskaan siinä nähny ja jos mä pystyin vaihtamaan mun mielipidettä viiltelemisen suhteen, kuka tahansa pystyy siihen.
vaikka ihmiset jotka itteään satuttaa luulee, että viiltojen avulla pystyy toisille viestimään et itellä on paha olla ja et tarttee apua, todella harvoin se viesti menee tollasena perille.
toiset saattaa pitää sua vaan huomiohuorana eikä välitä koko asiasta, kun taas toiset pitää sua ihan mielisairaana eikä uskalla auttaa sua.
sillon ainoa ratkasu on, että sä vaan jatkat viiltelyä, kunnes siitä tulee sulle tavallaan ''rutiini''.
viilteleminen on vähän niinkun huume, eikä siitä pääse niin vaan eroon. mä haluan uskoo, että jokanen pystyy lopettaa sen jos on tarpeeks tahdonvoimaa.
en koe olevani mikää ''maailmanpelastaja'', vaikka oon saanu pari mun kaveria luopumaan siitä puukosta tai partaterästä tai mistävaan, pelkästään puhumalla asiaa.
vaikka viilteleminen ei oo ehkä fyysisesti yhtä vaarallista kun vaikka tupakointi tai huumeiden käyttö, henkisesti sillä saattaa olla pahojakin seurauksia. rehellisesti sanottuna, musta tuntuu pahalta vaan seurata vierestä, miten moni munkin kavereista on onnistunu pilaamaan monta asiaa elämässään vaan siksi että viilteleminen on niitten mielestä ''ihan okei''.
en pakota ketään vetämään masennuslääkkeitä yliannostusta tai olemaan ilonen ja pirtee aina, haluaisin vaan et ketään ei rupeis viiltelemään vaan siks et joku idiootti on keksiny sellasenki asian ja saanu ihmiset uskomaan et se oikeesti ''vie henkisen kivun pois'' tai jotain muuta täyttä paskaa.
en haluu olla mikää tekopyhä, joka sanoo välittävänsä kaikista masentuneista ihmisistä ja haluaa heidän parantuvan, mutta toivoisin silti että tätä lukevan ihmisen päässä ees kävis nopeesti sellanen ajatus et ehkä on ihan oikeastikin olemassa parempia ratkaisuja, eikä se heli oo vaa joku itserakas paska joka esittää välittävänsä toisten valinnoista.
tää esitelmä tiivistettynä yhteen lauseeseen ''miten tahansa pahalta tuntuu, viiltely ei tuu koskaan olemaan ratkasu.''

ps.  tää oli vaan mun mielipide, enkä väitä että tää postaus ois 100% järkevä mutta ainaki yritin puhua fiksuja ja vaikuttaa lukijoihin :) kiitti kuitenki !


4 kommenttia:

 1. Anonyymi26/5/13

  Asiallista tekstiä!! :)

  VastaaPoista
 2. Anonyymi8/2/14

  Koko teksti oli ihan täyttä paskaa. Et selvästikään ole ollut henkisesti tarpeeksi sairas ymmärtääksesi viiltelyä. Ja oletuksesi siitä, että vain teinit viiltelevät... EI VITTU. Tiedätkö, olen yli 20 ja MINÄKIN VIILTELEN. Olenko minä nyt sitten teini? Ei saatana. Ota selvää asioista ennen kuin yrität "VAIKUTTAA" "lukijoihin". Ai että kun vituttaa naminami :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no huhhuh :D kai mulla sentään asioihin saa oma mielipide olla ilman että joku ns. kaksikymmentä vuotias paljon minua kypsempi ja viisaampi henkilö tulee anonyyminä purkamaan vitutustaan johonki vanhaan postaukseen.. ei saatana sanon mä.

   Poista